Cocamide DEA

Charakterystyka:

Niejonowy środek powierzchniowo czynny, wytwarzany na bazie naturalnych olejów roślinnych w postaci klarownej/lekko mętnej cieczy. Barwa jasnożółta do żółtej. Właściwości zagęszczające i natłuszczające, jest łatwo biedegradowalny.

Zastosowanie:

Używany do produkcji: kosmetyków, detergentów, tworzyw sztucznych, przy obróbce metalu. Jest również używany w domieszkach do betonu.